Pilotare a evaluării on-line a rezultatelor învățării

Publicat pe Publicat în Uncategorized
      Azi, 25 noiembrie 2020, la Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor, în coordonare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, s-a desfășurat activitatea de pilotare a evaluării on-line a rezultatelor învățării, realizată în cadrul proiectului CONSEPT, implementat de AED, cu suportul financiar al LED. Activitatea de pilotare se realizează pe un eșantion de 25 de elevi, anul I, la meseria Bucătar-Chelner.
     Scopul activității a constat în testarea instrumentului de evaluare online, prin intermediul Google Forms, atât on-line cât și on-site.
     Testul a fost creat prin intermediul platformei Google Forms, fiind constituit din 30 de itemi, cu o durată de desfășurare de 90 min. și evaluează rezultatele învățării la finele modulului ”Prepararea Supelor”. Itemii din cadrul testului pilot au fost redactați în baza noului curriculum aprobat, care, la rândul său, a fost elaborat în conformitate cu cerințele Standardului de calificare Bucătar.
     Pilotarea evaluării online a rezultatelor învățării se desfășoară în mai multe etape. Prima etapă este axată pe testarea și perfecționarea instrumentului de evaluare, iar următoarea va urmări diseminarea instrumentului, cu aplicarea acestuia pe un eșantion mai larg, constituit din mai multe grupe de elevi, inclusiv de la alte meserii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *