Monitorizarea Planului de Dezvoltare Strategică

Publicat pe Publicat în Uncategorized

Astăzi, 25.11.2019 în Centrul de Excelnță în Servicii și Prelucrarea Alimentelor are loc vizita de monitorizare și evaluare a implementării Planului de Dezvoltare Strategică a Instituţiei (PDS). Activitatea de coaching este asigurată de către experții Chicu Valentina și Lîsenco Sergiu. Doamna Director, Silvia Proțiuc a prezentat indicatorii de proces, indicatorii de produs  și indicatorii de rezultat precum și acţiunile întreprinse, detaliile legate de acestea. De asemenea a evidențiat traseul de transpunere a  obiectivelor strategice în planul anual al instituţiei și în planurile de activitate ale subdiviziunilor, precum și în planul de dezvoltare personală a cadrelor didactice.

Monitorizarea reprezintă un proces continuu de supervizare a activităţilor pe întreaga perioadă de implementare a PDS-ului, iar evaluarea – un proces de apreciere a rezultatelor obţinute în urma implementării. Totodată, aceste componente derivă direct din obiectivele strategice şi din planul anual al instituției. Monitorizarea şi evaluarea pot fi planificate şi realizate doar în cazul formulării corecte şi clare a obiectivelor PDS-ului şi a indicatorilor.

Planul de Dezvoltare Strategică a Instituţiei a fost elaborat pentru perioada 2015-2020. La etapa actuală obiectivele au fost atinse în raport de 85 %.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *