Pilotarea Curriculumului la modulul „Managementul carierei”

Publicat pe Publicat în Uncategorized

CESPA în colaborare cu CEDA demarează pilotarea Curriculumului la Dezvoltarea personală – modulul „Managementul carierei”, elaborat în cadrul proiectului REVOCC, finanțat de ADA și implementat de CEDA în parteneriat cu MECC și ANOFM, pentru profesorii din învățământul profesional tehnic, din CESPA și Colegiul Tehnic Feroviar Bălți.

Astăzi, în cadrul Centrului de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor în colaborare cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri demarează al doilea seminar de pilotare a Curriculumului la Dezvoltarea personală la modulul „Managementul carierei”. Agenda seminarului include  3 zile de activități orientate spre:

– Cunoașterea și înțelegerea contextului social, economic, cultural de planificare și gestionare a carierei;

 – Dezvoltarea abilităților de proiectarea a lecțiilor la Modulul ”Proiectarea carierei și dezvoltarea spiritului antreprenorial”;

– Îndrumarea și asistarea elevilor în proiectarea carierei prin valorificarea propriului potențial și dezvoltarea acestuia în concordanță cu cerințele pieței muncii, pentru asigurarea eficienței și performanței personale, organizaționale și sociale.

Cadrele didactice își vor dezvolta competențele de ghidare în carieră a tinerilor din ÎPT pentru a ajuta elevii să-și planifice traseul profesional ca oportunitate de dezvoltare a unei cariere de succes. La încheierea modulului tinerii vor deține un set de competențe, care le vor permite să se dezvolte armonios, pentru a avansa în carieră și a fi mulțumiți de alegerea făcută.                                        

Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor participă în cadrul proiectului REVOCC II din anul 2017.            

REVOCC II reprezintă o continuitate a proiectului REVOCC I, bugetul căruia este estimat la circa 900 000 Euro. REVOCC II  continuă să sprijine tinerii din Republica Moldova în deciziile de carieră, orientându-le spre desfășurarea activităților antreprenoriale bazate pe necesitățile pieței muncii. Rezultatul fiind creșterea ratei de angajare și a productivității muncii în economia națională.

Obiectivele de bază ale proiectului:

  • Asigurarea accesului la servicii de ghidare în carieră inclusive și egale din perspectiva de gen care sprijină abilitarea economică și integrarea pe piața muncii a elevilor din Instituțiile de Învățământ Profesional Tehnic secundar.
  • Formarea continuă și dezvoltarea profesională a cadrelor didactice în domeniul Ghidare în Carieră.
  • Dezvoltarea unui mecanism coerent de ghidare în carieră la nivel regional / teritorial.

Formatorii din CESPA în cadrul proiectului REVOCC II  au instruit 30 cadre didactice din diverse instituții de învățământ profesional tehnic care vor putea dezvolta competențele de proiectare a carierei a circa 1000 de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *