Concursul Gastronomic

Publicat pe Publicat în Uncategorized

       La 24 mai 2019, în incinta Școlii Profesionale nr. 2 din mun. Chisinau s-a desfășurat Campionatul Gastronomic pentru Juniori, ediția a IV, 2019. Acest Campionat este destinat elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic secundar și postsecundar, care pregătesc specialiști la meseriile Bucătar, Cofetar, Brutar și specialitatea Tehnologia alimentației publice. Scopul Campionatului este promovarea acestor meserii și sporirea atractivității instituțiilor de învățământ profesional tehnic secundar și postsecundar.
      Programul Campionatului a inclus prepararea bucatelor culinare în diverse formate de tipul concursul „Școala Anului”, concursul „Cutia Magică”, precum și prezentarea lucrărilor culinare (tema de acasă) cu genericul „Masa Festivă”.
      La categoriile ART clas Tema de acasă și Școala Anului elevii Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor au obținut medalia de aur.
      Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Comitetul Sectorial pentru Formarea Profesională în Comerţ, Hoteluri şi Restaurante din Moldova, Asociația Culinarilor Catering  Moldova, Asociația Obștească Educație pentru Dezvoltare (AED), Fundația Liechtenstein Development Service (LED), Casa Rinaldi în Moldova, Studioul Gastronomic LoChef, Centrul pentru Educație Antreprenorială şi Asistență în Afaceri (CEDA), Școala Profesională nr. 2 din municipiul Chișinău și alte instituții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *