Decada Culinară cu genericul „Farmecul mâinilor noastre”

Publicat pe Publicat în Uncategorized

Decada Culinară cu genericul „Farmecul mâinilor noastre” în acest an în CESPA s-a desfășurat în perioada  12-23 februarie 2018.Responsabili de organizarea și desfășurarea decadei au fost profesorii disciplinelor de specialitate și maiștrii instructor.

Ziua1- Deschiderea Decadei Culinare. Ficare grupă a acroșat poster tematic și câte un reprezentant de la fiecare meserie a povestit despre farmecul meseriei alese.

Ziua 2- Expoziția  de lucrări creative a cercurilor,,Tăietea decorativă a legumelor”și ,, Modelarea elementelor de decor pentru articole de penificație”.Elevii care activează la aceste cercuri au demonstrat lucrările sale, care au trezit un interes deosebit colegilor.

Ziua 3- Lecție demonstrativă a profesorului debutant Glavațchi Iulia. Această lecție a fost asistată de Directorul adjunct pentru instruire în producție Babaian Z. și șefel secție Calitate  – Țurcanu L.

Ziua 4– Prezentarea meseriei Tehnolog înAlimentația Publică. Au fost expuse manuale de specialitate, cărți cu rețete culinare, rețetare. Au fost prezentate câteva portofolii ale elevilor, informații utile pe diverse teme, postere.

Ziua 5- Prezentarea meseriei Controlor-Casier. Au fost expuse manuale de specialitate. Au fost prezentate câteva portofolii ale elevilor, informații utile pe diverse teme, postere cu fotografile elevilor de la practică.

Ziua 6- Prezentarea meseriei Bucătar. Au fost expuse manuale de specialitate, cărți cu rețete culinare, rețetare. Au fost prezentate câteva portofolii ale elevilor, informații utile pe diverse teme, postere, un filmuleț din activitatea elevilor  la orele practice în laboratoare.

Ziua 7- Prezentarea meseriei Cofetar. Au fost expuse manuale de specialitate, cărți cu rețete rețetare. Au fost prezentate câteva portofolii ale elevilor, informații utile pe diverse teme, postere, un filmuleț din activitatea elevilor  la orele practice în laboratoare și mostre de torturi confecționate de elevi.

Ziua 8- Prezentarea meseriei Brutar și meseriei conexte Brutar- Cofetar. Au fost expuse manuale de specialitate, cărți cu rețete culinare, rețetare. Au fost prezentate câteva portofolii ale elevilor, informații utile pe diverse teme, postere, un filmuleț din activitatea elevilor  la orele practice în laboratoare.

Ziua 9- Prezentarea și meseriei conexte Bucătar- Chelner. Au fost expuse manuale de specialitate, cărți cu rețete culinare, rețetare. Au fost prezentate câteva portofolii ale elevilor, informații utile pe diverse teme, postere,  aranjarea unei mese festive cu tematica,, O cină romantică” și o expoziție de șervețele modelate pentru diverse ocazii.

Ziua 10 – Expoziția de bucate cu tematica ,, Farmecul mâinilor noastre”. Elevii au demonstrat abilitățile profesionale acumulate la orele teoretice și practice, care pune în valoare întregul potenţialul intelectual şi creativ al lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *