Seminar metodic

Publicat pe Publicat în Uncategorized

     În data de 14.02.2018 în incinta CESPA s-a desfășurat seminarul Seminar metodic: Notarea sistematică a elevilor-criterii de eficienţă. Formatori: Putină D, șef secție didactică și Uscatu Ana, metodist

      Evaluarea instituțională constituie perspective de înțelegere a modului în care școala și profesorul pot explica o parte din reușita sau nereușita cadrului didactic. Trebuie să ne fie clar că randamentul școlar scăzut nu este o fatalitate, dar o dovadă că enormul potențial de care școala dispune nu este valorificat decât parțial.

      Experiența pedagogică demonstrează că nivelul rezultatelor școlare reflectă, în măsură foarte însemnată nivelul muncii profesorului, pregătirea, însușirile profesionale, măiestria pedagogică, trăsăturile de personalitate ale acestuia.

     În ansamblu de calitatea tuturor cadrelor didactice din instituție depinde rezultatul general al școlii în toate domeniile educaționale și respectiv denotă cultura organizațională a acesteia care-i formează cartea de vizită. Activitățile de ajustare fac din evaluare o procedură formativă, care urmărește să-l perfecționeze pe elev, și să nu-l judece.

     Aceste activități sunt garanțiile unei pedagogii a succesului, ale unei școli care, renunțând la orice concepție elitistă, se atașează cu tenacitate de funcția sa democratică de promovare optimă a fiecărui elev.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *